Rookvrije Generatie

ROKEN IN DE BUURT VAN KINDEREN: BEST GEK!
Als partner van de Alliantie Nederland Rookvrij zetten wij ons in voor de Rookvrije Generatie. Opgroeien in een rookvrije omgeving, beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken, zou vanzelfsprekend moeten zijn. Sportief Advies staat 100% achter deze overtuiging en zet haar expertise in ter realisatie.

Belangrijke omgevingen in het leven van opgroeiende kinderen zijn onder andere de kinderopvang, school, speeltuin, kinderboerderij en sportvereniging. De Rookvrije Generatie biedt diverse ondersteunende materialen om kind-omgevingen te helpen rookvrij te worden: https://rookvrijegeneratie.nl/

Onze inzet
Wij ondersteunen gemeenten en lokale partners als de GGD om kind-omgevingen rookvrij te maken. Dit doen wij door o.a. kinderopvang, scholen, speeltuinen en sportverenigingen te stimuleren en te ondersteunen in dit traject. Zo worden gebieden rond ingangen en andere buitenterreinen uiteindelijk ook daadwerkelijk rookvrij. Ook adviseren we in de te nemen stappen, bespreken en kennen uiteenlopende situaties en benoemen valkuilen & oplossingen. Onze expertise komt tevens van pas voor andersoortige opdrachten, gerelateerd aan rookvrije omgevingen.

Huidige opdrachten:

 • Gemeente Leiderdorp: kind-omgevingen rookvrij maken
 • Longfonds: overzicht rookvrije speel- en recreatieplekken
 • AMC: onderzoek rookvrije sportverenigingen
 • Nikki Ramsteijn
  Projectmanager
  anemptytextlline
  06-28554954

Rookvrije Generatie

ROKEN OP EEN SPORTVERENIGING: BEST GEK!

De rookvrije Sportvereniging is een project van Rookvrije Generatie. Het doel van deze beweging is kinderen vrij van tabaksrook laten opgroeien en beschermen tegen de verleiding van roken.

Een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen is de sportvereniging. Vaak wordt hier buiten nog gerookt, zoals langs de lijn. Het is moeilijk voor kinderen om roken te weerstaan als anderen om hen heen roken. De rookvrije generatie steunt sportclubs om hun sportterrein rookvrij te maken. Daarvoor is een gratis Stappenplan Rookvrij Sporten ontwikkeld. Iedere sportvereniging kan ondersteuning aanvragen. Rookvrije sportterreinen dragen bij aan een Rookvrije Generatie.

Onze inzet
Wij verzorgen in opdracht van de rookvrije genratie de gratis adviesgesprekken op de verenigingen. Wij adviseren in de te nemen stappen, bespreken, kennen uiteenlopende situaties, benomen de valkuilen en benadrukken de waarde van het project. Sporten is gezond, roken past daar niet bij.

Meer informatie over een gratis advies gesprek, klik hier.

 • Nikki Ramsteijn
  Projectmanager
  anemptytextlline
  06-28554954

Media